Groep 5

Mevrouw Angela Hilboesen

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

BERICHTEN

08 okt 2021 - Vuilnismannen op bezoek
Preview foto We blijven doorgaan in het thema van de kinderboekenweek. Vandaag een ander beroep namelijk de vuilnisman. De mannen van Renewi kwamen de kinderen van groep 5 en 6 een uitleg geven over de werkzaamheden van een vuilnisman en het belang van hun beroep. Waarom is het afval scheiden zo belangrijk en wat gaan ze met het vuil doen. De kinderen hebben ook een uitleg gekregen over de vuilniswagen en zagen hoe deze mooie vrachtwagen echt werkt. Wow, dit was echt heel gaaf en bijzonder om te zien. Tot slot mochten de kinderen zelf in de vuilniswagen achter het stuur zitten. "Wow, juf, dit is echt heel vet" waren de woorden van de kinderen. Voor de les wilde niemand vuilnisman/ vrouw worden, maar na de les dachten de kinderen hier heel anders over. Een paar kinderen zien zichzelf later wel het vuil ophalen en heel veel kinderen willen wel die stoere vuilniswagen gaan besturen. Weer een geweldige dag en ervaring rijker!

07 okt 2021 - Gymclinic i game
Preview foto Tijdens de gymles hebben de kinderen een i-game clinic gekregen. Hierbij kregen de kinderen eerst een uitleg over het schieten met een pijl en boog. Daarna hadden de kinderen een levende game. Ze moesten elkaar proberen te raken en hadden dan ook net als in een game levens. Wat een leuke, leerzame, fanatiek en sportieve les.

06 okt 2021 - Schoolreis De Efteling
Preview foto Super leuke schoolreis naar De Efteling!

Wat hebben de kinderen genoten van een super leuke schoolreis. Ondanks het regenachtige weer hebben we veel kunnen doen. Veel attracties gedaan en het sprookjes gezien. Wij hebben vrolijke kinderen met blije gezichtjes gezien. Een fantastisch geslaagde dag!


05 okt 2021 - Politie les
Preview foto Om in het thema van de kinderboekenweek te blijven "Wat je worden wil" kwam vandaag wijkagent Marjolein bij ons op bezoek. Ze heeft de kinderen van groep 5 en 6 een uitleg gegeven over haar werkzaamheden als politie agent. Wat doet de politie allemaal, wat hebben ze allemaal bij zich en wat hebben ze allemaal in een politie-auto liggen en vooral waarom. Tijdens het bezoek werd ik (juf Angela) nog even als voorbeeld gearresteerd en mochten de kinderen heel stoer nog even in de politie auto zitten. Wat was dit een leuke, leerzame en bijzondere les!

04 okt 2021 - Opening Kinderboekenweek 2021
Preview foto Vandaag een spectaculaire opening van de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is “Wat ik worden wil”. De leerkrachten gingen daarom geheel in thema. Iedereen kwam als een beroep. Op het schoolplein hebben we voor de kinderen een modeshow gehouden. Laat de kinderboekenweek maar beginnen. Wij hebben er zin in!!!


28 sep 2021 - Rekenspelletjes
Preview foto Vandaag aan de slag met rekenspelletjes. Spelend leren is natuurlijk het leukste om te doen. Samen werken, samen spelen, plezier en gelijk aan het leren! Beter kan het niet!

Vandaag 3 nieuwe spellen. Tafelspel, getallen op volgorde leggen, straatje leggen (met getallen boven de 100). 


30 aug 2021 - Welkom in groep 5
Schooljaar 2021-2022 gaat van start. Wij hebben er heel veel zin in en hopen op een leuk, gezellig en vooral leerzaam jaar!


16 jul 2021 - Laatste schooldag
Preview foto En dit was het dan,... de laatste schooldag van 2020-2021, groep 5 is een feit. Wat is dit leuke, gezellige maar ook "gekke" Corona jaar voorbij gevlogen. We hebben met elkaar zo'n leuke tijd gehad. Jullie zijn zo'n leuke groep met elkaar. Wat ga ik jullie missen.

Vandaag nog een gezellige dag samen gehad en afgesloten met een groepsknuffel!

Ik wil iedereen bedanken voor het leuke schooljaar. Gelukkig zie ik jullie volgend schooljaar nog vaak genoeg voorbij komen. 

Ik wens iedereen een heel leuke, gezellige en vooral gezonde en zonnige zomervakantie toe!


12 jul 2021 - Juffenfeest
Wat een feest! Speciaal voor de kinderen en de juffen een juffen feestdag. Voor de kinderen stonden er twee springkussens op het schoolplein. Er kwamen ook twee foodtrucks het plein op rijden. Voor ieder kind een zak patat met saus en een ijsje. In de klas hebben we spelletjes gespeeld en de dag afgesloten met een cadeau voor ieder kind. Ze kregen een waterspuit waar ze hopelijk in de zomervakantie nog veel plezier mee zullen hebben. Wat was het toch een leuke, gezellige, te "gekke" en vrolijke dag! Veel lachende en vrolijke gezichtjes. Daar doen we het voor!

 


08 jul 2021 - Musical groep 8
Preview foto Vol trots hebben wij (groep 5) mogen kijken naar de musical van groep 8. Zo leuk om onze vrienden uit groep 8 op te zien treden. Wat deden jullie het goed! Wij wensen groep 8 morgen veel succes bij het optreden in het theater. Dat gaat vast goedkomen!

07 jul 2021 - Diploma zwemmen
Preview foto Deze zwemtoppers hebben nog net voor de zomervakantie hun zwemdiploma gehaald. Ik ben super trots op jullie!!!

20 jun 2021 - Fijne vaderdag!!!
Vandaag wensen wij alle lieve vaders een fijne vaderdag toe.

De kinderen hebben weer erg hun best gedaan om een mooi, liefdevol cadeau voor jullie te maken. Dit keer een sleutelhanger en een t-shirt tasje.

Veel plezier papa’s!!!

 


09 mei 2021 - Fijne moederdag!!!
Wij wensen alle lieve moeders een fijne moederdag toe.

De kinderen hebben weer erg hun best gedaan om een mooi, liefdevol cadeau met briefje voor jullie te maken.

 


23 apr 2021 - Koningsspelen 2021
Wat hebben we samen een leuke en gezellige dag gehad!

De school/ klas kleurde vandaag speciaal voor de Koningsspelen rood, wit, blauw, oranje. Op school aangekomen kregen de kinderen die wilde schmink op hun gezicht. We hebben het Koningsspelen lied gezongen, samen gespeeld in de klas, knutselen, buitenspelen, dansjes gedaan voor het bord, samen gezellig kletsen en veel lol gehad.

Tot slot de dag afgesloten met lekkere chippies en wat drinken.

Koningsspelen 2021 was top!

 


23 apr 2021 - Start de Koningsspelen
Juf Ellis & juf Angela zijn er klaar voor. 

Laat de kinderen maar komen!!!

  


14 apr 2021 - Diploma zwemmen
Vandaag hebben deze kanjers hun A-diploma gehaald!

Wij zijn super trots op jullie!!!


01 apr 2021 - Paasfeest
Wat een geweldige dag. Na een tijd van minder leuke dingen; feestjes die niet door konden gaan en een lockdown konden we vandaag eindelijk op een gepaste manier het paasfeest vieren.

De kinderen (en juffen) mochten vandaag in pyjama/ onesie of badjas naar school toe komen. In de klas deden wij een modeshow, gingen we leuke paasplacemats kleuren en hebben we chocolade paaseieren gezocht. Natuurlijk hadden we ook een gouden ei. De winnaar kreeg een chocolade paashaas. Na lekker te hebben buitengespeeld en nog even wat spelletjes in de klas zijn we samen gaan lunchen. Speciaal voor Pasen pannenkoeken! Wat een feest!

   


25 mrt 2021 - Lente bloemen op de ramen
Dit wilde de kinderen zo graag een keer doen. Verven op de ramen, nou vooruit dan maar. Iedereen heeft zijn/ haar eigen bloem mogen verven. Wat geeft het van binnen en buiten een mooi, vrolijk en gezellig uitzicht.


07 dec 2020 - Knutsel sterren
Preview foto Wat een fantastische tijd is het nu. Kerstmuziek aan en gezellig met elkaar knutselen. Vouwen, plakken en dan deze mooie sterren als resultaat. Ze stralen in de klas!

04 dec 2020 - Sinterklaasfeest
Wat hebben wij een super Sinterklaasfeest gehad. De kinderen waren heel erg blij met hun fantastische cadeau en al het lekkers. Dank u wel Sinterklaas en Pieten, tot volgend jaar!    

 


25 nov 2020 - RommelPiet is in de klas geweest
  

24 nov 2020 - De schoentjes zijn gezet
Wij hebben onze schoentjes netjes gezet. Nu maar hopen dat de Pieten langs komen.


23 nov 2020 - Onze vrolijke Pietjes

13 nov 2020 - Sinterklaasschoentjes kleuren
Preview foto Na een dag (eigenlijk een week) heel hard werken hebben we de week afgesloten door vanmiddag gezellig met elkaar Sinterklaasschoentjes te gaan kleuren. De kinderen zaten gezellig bij elkaar, muziekje aan,... wat een top vrijdagmiddag! 

Sinterklaas kan komen! :)


06 nov 2020 - Nationaal schoolontbijt
Jammie, wat hebben de kinderen genoten van een heerlijk schoolontbijt. Even een moment om het ontbijt de aandacht te geven. Ontbijten is een belangrijke start van de dag. Je buik/ lichaam heeft voeding en kan aan de slag. Verder is je ontbijt belangrijk om jezelf goed te kunnen concentreren. Dat moeten de kinderen natuurlijk heel de dag op school.

De kinderen hebben heerlijk zitten smullen!


30 okt 2020 - Nieuwe schoolbibliotheek
Jeeeh, vandaag mochten wij voor het eerst een boek gaan zoeken in onze super nieuwe schoolbibliotheek. De school heeft voor een groot bedrag nieuwe leesboeken mogen kopen. Kijk eens hoeveel mooie, nieuwe, leuke leesboeken wij nu hebben. Elke vrijdag mogen de kinderen een nieuw leesboek gaan uitzoeken bij juf Janet.

Veel lees plezier groep 5!!!


05 okt 2020 - Schild maken
Preview foto Nog steeds helemaal in het thema van de kinderboekenweek “En toen,...”. De kinderen hebben prachtige schilden gemaakt met hun eigen initialen erop (eerste letter van hun voornaam en hun achternaam). Ik ben er zo trots op! Ze zijn super mooi!

01 okt 2020 - Kastelen en oude gebouwen
Vandaag mooie “oude” geschiedenis gebouwen gebouwd. Wat zijn ze mooi gelukt! Tijdens NPRZ hebben de kinderen een mooi kasteel gemaakt. Ook deze resultaten zijn prachtig. Dit is zo’n leuk thema, morgen gaan we weer verder!

 


30 sep 2020 - Kinderboekenweek is geopend!!!
Preview foto Vandaag is de kinderboekweek gestart. Het thema dit schooljaar is “En toen,...”. Het staat dus geheel in het thema van de geschiedenis/ vroeger. In groep 5 gaan wij het hebben over De Middeleeuwen en dan vooral over de Ridders en kastelen.

Gisteren hebben we al een bezoek gehad van een juf van de bibliotheek. Zij kwam ons een les geven over boeken en vooral de boeken die met dit thema te maken hebben.

Ik (de juf) zal iedere dag een verhaal voorlezen uit het boek, Lang geleden. Dit boek heeft verhalen over verschillende tijdperken uit het verleden. Verder gaan wij veel leuke activiteiten en lessen doen die met dit thema te maken hebben. Vandaag stond de taalles in dit thema. De kinderen moesten zelf een verhaal verzinnen en schrijven over ridders en kastelen. Ze zijn super leuk geworden!!! Op naar nog meer leuke lessen. Blijf de site in de gaten houden!

 

Op de foto staat juf Ellis als Egyptische vrouw, juf Monique als Indiaan en juf Angela als jonkvrouw.

Zo hebben wij vanmorgen de kinderen verwelkomt en de kinderboekenweek geopend!


21 sep 2020 - Week tegen pesten
Preview foto Een heel belangrijk en verschrikkelijk onderwerp “pesten”. Deze week is het de “Week tegen pesten”. Eigenlijk moet elke week zo zijn, maar helaas is dat niet zo! In groep 5 besteden wij extra aandacht aan het pesten en vooral het voorkomen hiervan. Waarom pesten mensen, wat doet dat met iemand, hoe voel je jezelf dan, hoe kunnen we het oplossen of voorkomen. Vandaag hebben we het jeugdjournaal over pesten bekeken en zijn we aan de slag gegaan. We hebben een klassengesprek gehouden over pesten en over hoe het voelt. We hebben een woordweb gemaakt met wat je doet als je pest en een woordweb met hoe je jezelf voelt in vrede. Er was één ding heel erg duidelijk,... wij leven liever in vrede met elkaar! Morgen gaan we weer verder met dit onderwerp.

31 aug 2020 - Welkom in groep 5
Preview foto Het nieuwe schooljaar kan beginnen!

Wij hebben er heel erg veel zin in!

Groep 5 gaat natuurlijk verder waar de kinderen in groep 4 gebleven zijn.

Natuurlijk komen er ook nieuwe vakken bij. Zo krijgen de kinderen dit schooljaar Engels, aardrijkskunde en geschiedenis.

Met rekenen, taal, spelling en lezen gaan we verder en komen er weer nieuwe en moeilijkere onderwerpen aan de orde.

Dit schooljaar hebben de kinderen ook weer schoolzwemmen.

Met elkaar gaan we er een leuk, gezellig en vooral leerzaam schooljaar van maken!

 


17 jun 2020 - Vaderdag en moederdag
Preview foto Speciaal voor de papa’s en mama’s!

Een verrassing voor vaderdag en nog voor moederdag,... spannend!


24 apr 2020 - Fijne vakantie!!!

15 apr 2020 - Bedankt voor alles!!!

Lieve leerkrachten, kinderen, ouders, verzorgers,
(en eigenlijk ook al die hard werkende mensen in de wijk, stad en het land)

Wij willen namens groep 5 iedereen bedanken voor al jullie hulp, inzet, harde werken en geduld.
Zonder jullie is het leren, werken en vooral gezond blijven op afstand niet mogelijk!!!
Het is voor iedereen een vervelende tijd, maar iedereen doet hard zijn best!
Samen met elkaar zijn wij 1 groep, school, team. Ook al zijn we ver weg.

Wij waarderen dit enorm en zijn jullie ook allemaal erg dankbaar!
Daarom hebben wij voor jullie een bedankje, een opkikkertje, een wens of gewoon een lieve boodschap gemaakt!
Hopelijk worden jullie er vrolijk van en geeft het weer even de moed om door te gaan!

Wij missen jullie allemaal! Hopelijk tot heel snel!
Blijf gezond

Liefs, groep 5

 


09 apr 2020 - Paaspresentje
Vandaag ben ik (juf Angela) samen met juf Ellis gezellig langs alle kinderen geweest. We hebben de kinderen van groep 5 en 8 een paaspresentje met een kaartje gebracht. Voor de kinderen was dit erg onverwachts.

Wij missen jullie en zijn zo trots op jullie, dus jullie verdienen het!


03 apr 2020 - Trots op jullie!!!
Wat ben ik trots op jullie! Deze week hebben jullie voor het eerst online kunnen werken. Ik zie dat jullie al veel hebben geoefend en hard hebben gewerkt. Verder krijg ik nog regelmatig leuke foto's van jullie binnen. Ik zie jullie dan werken, tekeningen van de 30 dagen opdracht, boekbespringen,... Door die foto's en filmpjes komt er altijd een glimlach op mijn gezicht. Ga zo door, kanjers!

 


27 mrt 2020 - Hard werkende kids!
Ik moet dit gewoon even delen! Ik ben zo trots op jullie!

Inmiddels al bijna twee weken lang hebben jullie thuiswerk. Jullie zijn zo goed en hard aan het werk. Super leuk om te zien. Ik word hier zo blij van!

Dit maakt mij als juf bijzonder trots. Ik waardeer jullie inzet, ga zo door!

Jullie zijn toppers!!!

 


26 mrt 2020 - Info voor de liefste kids!!!
Preview foto Hallo liefste kinderen (en natuurlijk ook ouders),

Hopelijk gaat alles nog goed met jullie?! Dat is nu wel mijn aller belangrijkste vraag.
Ik mis jullie enorm! En zoals wij altijd al zingen in de klas,..... "het duurt te lang"

Veel kinderen heb ik in de afgelopen 2 weken telefonisch gesproken, via de app, mails etc. Ik heb ook veel foto's voorbij zien komen van hard werkende kinderen. Super leuk om te zien! Daar werd ik echt blij van!

Afgelopen maandag heb ik al jullie ouders gebeld om te vragen hoe het allemaal gaat.
Gelukkig kreeg ik te horen dat iedereen gezond is! Jullie zijn al hard aan het werk aan jullie thuiswerk. Bij sommige gaat dat vanzelf, omdat die het graag willen en bij sommige wat minder makkelijk (aaaa zielige papa en mama,... die moeten jullie maar aan het werk krijgen. Respect voor jullie papa's en mama's die nu even omgetoverd worden als juf en meester). Maar ja, op school moet je 8 uur lang werken en thuis maar 2 uurtjes,... en jullie kunnen goed genoeg rekenen om te weten hoeveel uurtjes je nu per dag geluk hebt. Dus niet mopperen, even twee uurtjes knallen en je werk goed maken!

Zoals ik al met veel ouders heb besproken komt er ook online werk aan. Jullie kunnen dan inloggen op een computer en daar jullie opdrachten voor taal, rekenen en spelling gaan maken. Even iets anders en op een computer is altijd leuk. 
Aanstaande maandag ontvangen jullie (via de mail) allemaal een brief met eigen inloggegevens.

Tot die tijd (en dan ook tussendoor) gewoon nog even werken op papier en in je boekjes. Het pakket moet je na deze "vervelende" periode weer meenemen naar school!
Je inlogaccount blijft dan wel altijd geldig!
Vergeet je boekbespreking niet! Dus ook lezen!

Voor nu stuur ik in de bijlage (op de mail) een leuke, nieuwe opdracht voor tussendoor. 30 dagen tekenen (al hoop ik echt niet dat dit nog 30 dagen gaat duren). Het is de bedoeling dat je gaat proberen om elke dag een tekening te maken. Begin bij het wolkje dag 1 en ga dan zo verder,... schrijf op je tekening even om welke dag het gaat. Neem ook al deze tekeningen na deze periode mee naar school, dan kunnen we verder gaan met de dag waar je gebleven bent. En nee, slimpies, niet twee uur tekenen op een dag en dan zeggen dat je klaar bent met je school werk, dit is gewoon extra!
(ik ken jullie te goed)

Als jullie mij iets willen vragen dan mag dat altijd via de mail, app etc. Je mag mij laten zien wat je allemaal aan het doen bent of gewoon vertellen hoe het allemaal gaat.

Ik wens iedereen nog veel succes, wees lief voor elkaar en vooral blijf gezond!

Veel liefs,
Juf Angela

23 mrt 2020 - Blijf gezond!

22 mrt 2020 - Corona-virus
Preview foto Lieve kinderen en ouders,

 

Wat is het toch gek allemaal!

Ik kan er maar niet aan wennen. Binnen blijven, werken op afstand en vooral dat ik jullie moet missen en niet normaal les kan geven.

 

Af en toe zie ik leuke foto's voorbij komen van kinderen die hard aan het werk zijn. Ik krijg berichtjes of mailtjes van ouders over hoe het met jullie gaat. Ik ben heel trots op hoe jullie het doen, maar ook jullie ouders!

 

Blijf je best doen, wees lief voor elkaar en vooral blijf gezond!!!

Jullie mogen mij altijd mailen of berichtjes sturen, leuk zelfs!

 

Ik neem van de week nog even persoonlijk/ telefonisch contact met jullie op!

 

Liefs,

Juf Angela


11 mrt 2020 - Schoolvoetbaltoernooi
Preview foto Vandaag was de eerste ronde van het schoolvoetbaltoernooi. Wij speelden mee met een groep 5/6 jongens- en meisjesteam. De kinderen hebben het allemaal waanzinnig goed gedaan. Het waren twee echte teams! Samen spelen, elkaar helpen, elkaar aanmoedigen (de teams onderling, maar ook leerlingen uit groep 8 die kwamen kijken), er zijn voor elkaar, samen 1 (school) zijn. Dit heeft mij als juf zo ontzettend trots gemaakt. Zo vaak werk je hier aan, benadruk je dit, leg je het weer uit en mopperen wij hier soms op. Zo fijn, mooi, trots om te zien dat in deze situaties jullie het dus echt kunnen en doen! Jongens en meiden van groep 5 en 6 en de kids uit groep 8 die kwamen aanmoedigen jullie zijn toppers! Ik hoop dat jullie dit blijven doen!

 

De kinderen hebben meerdere leuke en goede wedstrijden gespeeld die echt niet allemaal makkelijk waren. De jongens hebben gestreden, helaas zijn zij niet door. Maar de kinderen hebben het leuk gehad. De meiden hebben ook super hun best gedaan en hebben het voor elkaar gekregen om een ronde verder te komen. Het was spannend, maar zij zijn door! Super gedaan, meiden! Op naar de volgende ronde!


03 mrt 2020 - Boekbespreking
Preview foto Ja, het is eindelijk tijd voor boekbesprekingen. Wat waren de kinderen blij toen zij dit te horen kregen. Yes, hoorde ik en allemaal blije gezichtjes. Dat is toch reden nummer 1 om dit te gaan doen!

De kinderen hebben een uitleg gekregen over het houden van een boekbespreking. Ook hebben ze allemaal een blad met informatie, tips, de punten die in een boekbespreking moeten komen en de datum waarop zij hun boekbespreking gaan houden gekregen. Ze hebben meer dan een maand de tijd om een boek te gaan lezen, zich voor te bereiden, vragen erover te stellen en een poster te maken.

U kunt als ouder of grote broer of zus natuurlijk ook uw kind/ broertje/ zusje helpen.

De kinderen en ik hebben er nu al heel veel zin in en veel kinderen willen al enthousiast beginnen! Succes lieve kinderen, jullie kunnen het!


03 mrt 2020 - Spelletje
Preview foto Gezellig even twee kring spellen. Even ontspannen, gezellig, lol en sociaal bezig zijn!

20 feb 2020 - Carnaval
Preview foto Hier was het feestje!!!

Vandaag een leuk en gezellig carnavals feest gevierd. De groepen 5,6,7,8 deden een spellencircuit. Limbo dansen, stoelendans, veter- en koekhappen en ballentrappen. Verder gingen we gezellig in de polonaise de school rond en hebben wij deze gezellige dag afgesloten met een film kijken met popcorn en siroop. Het was een gezellige top dag met jong en oud door elkaar. Ze hebben elkaar geholpen en gelachen. Zo willen wij het natuurlijk altijd!

 

 


11 feb 2020 - Stagiaire

Welkom juf Zehra

Op maandag en dinsdag komt juf Zehra bij ons in de klas. Juf Zehra doet de opleiding PABO en is een derdejaars student.

Wij wensen Juf Zehra veel plezier en een leerzame tijd toe!

 

Zoals u weet is meester Joep al vanaf het begin van het schooljaar bij ons in de klas. Hij blijft tot het eind van het schooljaar gezellig bij ons op donderdag en vrijdag!


10 feb 2020 - World Tennis Tournament
Vandaag zijn de groepen 5 en 6 naar het World Tennis Tournament in Ahoy geweest. De kinderen hebben een prachtige, gezellige en leerzame dag gehad. Zij zijn in groepjes verschillende clinics/ workshops gaan uitvoeren zoals;

-Tennisballen gooien door gaten om punten te verdienen

-Tennissen tegen een muur

-Tennissen met een AR-bril op

-Snelheidsspellen met reactie

-Tennisbal slaan om je kracht/ snelheid te meten

-Tafeltennissen

-Rolstoeltennis, zo konden de kinderen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en dan te tennissen

 

Dit was maar een greep uit de vele leuke en leerzame spellen/ activiteiten. Na het spelen kregen de kinderen een heerlijke verzorgde lunch. Met meerdere broodjes, fruit een granenreep en een flesje drinken. Nadat ze lekker hebben kunnen smikkelen en smullen mochten zijn nog een echte tenniswedstrijd bekijken in de grote zaal van Ahoy.

Het was een top dag! De kinderen, leerkrachten en begeleiders hebben enorm genoten!


06 feb 2020 - Knutsel je eigen monster
Preview foto Even een leuke en gezellige knutselmiddag. De kinderen zijn lekker aan de slag gegaan om hun eigen monster met meerdere of vreemde ogen te maken. Even een beetje gek, maar o zo leuk!

29 jan 2020 - Complimentjes geven
Preview foto Ieder kind had een blad met zijn of haar naam erop. Dit blad moest op tafel blijven liggen. De kinderen gingen allemaal met een stift door de klas lopen langs alle complimentenbladen. Ze mochten bij iedereen een compliment op hun blad schrijven. Wat een leuke en lieve resultaten/ reacties met blije kindjes!!!

24 jan 2020 - Rekenspellen circuit
Het laatste uur van de vrijdagmiddag hebben wij besteed aan een rekenspellen circuit. Gezellig spelletjes spelen met elkaar, maar ondertussen met rekenen bezig zijn. Hoe effectief, leerzaam en leuk is dat! We hadden 6 onderdelen.

-Gooien met een bal en sommen aan elkaar vragen

-Tafelbingo. Het bingo spel met de x sommen

-Straatje leggen, zo snel mogelijk een straat kunnen krijgen met de goede volgorde van de getallen

-Meer, minder op een rij. Getallen met elkaar op een rij plaatsen

-Tafelspel, zeg zo snel mogelijk het antwoord en probeer zoveel mogelijk kaartjes te winnen

-Dicht-dichter-dichtst. Trek de goede getallen en probeer zoveel mogelijk te draaien om als eerste zo dicht mogelijk bij het gewenste getal te komen.

 

Gelukkig kregen wij hulp van een paar kinderen uit groep 8. Zij waren de leider van het spel. Op deze manier kan heel de klas tegelijk meerdere spellen spelen. Super fijn, leuk en gezellig dat groep 8 ons kan en vooral wil helpen, dank je wel kanjers van groep 8!!!


21 jan 2020 - Kempo clinic
Preview foto Trots! Wat hebben jullie de afgelopen twee lessen goed jullie best gedaan! 

14 jan 2020 - Kempo
Preview foto Wat een geweldige clinic, Kempo. 

Kempo is een verzamelnaam voor verschillende vechtkunsten. Na een goede en pittige warming up gingen de kinderen aan de slag. Veel draai, trap en stootbewegingen maken. Het was super! Volgende week nog een keer.


06 jan 2020 - 2020
Preview foto Ik wil iedereen een heel gelukkig, gezond, liefdevol en leerzaam nieuwjaar toewensen. Laten we er met elkaar een spetterend 2020 van maken!

17 dec 2019 - Kerstdiner
Preview foto Wat hebben we een top avond gehad! We hebben heerlijk kunnen genieten van een top kerstdiner. De kinderen hadden zoveel verschillende, lekkere gerechten meegenomen. Mijn dank naar de ouders/ verzorgers is groot! 

Na het kerstdiner hebben we nog gezellig een modeshow gelopen. De kinderen zagen er zo mooi en netjes uit! Wat een lieve, knappe kindjes heb ik toch!

 


17 dec 2019 - Kerst knutselcircuit
Preview foto Vandaag een super leuke kerst knutselcircuit gehouden met de groepen 5,7 en 8. De kinderen hebben Vier verschillende knutsels gemaakt. Een kaarsenhouder, rendier, ster en een kerstboom. In groep 5 hebben de kinderen met een satesyokje een kerstboom gemaakt. Ze zijn super mooi geworden. Deze kunnen vanavond tijdens het kerstdiner gezellig op tafel staan.

05 dec 2019 - Sinterklaas
Wat was het weer een gezellig, leuk en vrolijk feest. We hebben er met elkaar zo van genoten en zijn weer lekker verwend!


04 dec 2019 - Wakzwemmen
Vandaag geen “gewone” zwemles maar wakzwemmen.

Volledig in het winterthema gingen de kinderen met broek, shirt, jas, schoenen aan, muts op en sjaal om te water. Ze hebben geleerd wat ze moeten doen als ze met hun kleding aan door het ijs zakken. Het ijs dat zo gevaarlijk is! Een leerzame, leuke maar ook erg sportieve les. Het was best zwaar om te zwemmen met al je kleding aan!


29 nov 2019 - Rommelpiet!
Ja hoor, die vervelende rommelpiet heeft ook dit jaar onze klas weer gevonden. Wat is er een rommel gemaak! Gelukkig hebben de kinderen het snel opgeruimd en heeft rommelpiet iets lekkers achtergelaten.

Bedankt Rommelpiet!


27 nov 2019 - Sterren en wensen
Preview foto We zitten nog volop in de Sinterklaastijd, maar toch kijken wij ook al vooruit. We hebben de ramen gezellig gemaakt in een winterthema. Sneeuw op de ramen met sterren erboven. Op de sterren moesten de kinderen in één woord een wens schrijven voor het nieuwe jaar. Onze mooie wenssterren hangen nu te schitteren op onze ramen. Wat een mooie, lieve wensen! Nu maar hopen dat ze allemaal uit mogen komen!

21 nov 2019 - Uitstapje Natuurtuin De Enk
Preview foto Wat een geweldig leuk en leerzaam uitstapje had groep 5 vandaag. We zijn gezellig met de klas naar Natuurtuin De Enk gelopen. Daar aangekomen hebben we eerst een uitleg gekregen over paddenstoelen. Hoe groeien ze, kunnen we ze eten etc. Daarna gingen de kinderen in groepjes aan de slag. Zo gingen zij door een microscoop kijken, moesten ze vragen beantwoorden, champignonnensoep maken, verschillende champignons proeven en nog veel meer. Natuurlijk zijn we ook buiten, in de Natuurtuin, aan de slag gegaan. We zijn daar verschillende soorten paddenstoelen gaan zoeken. Tot slot hebben we heerlijk zitten smullen van ons eigen, vers gemaakte champignonnensoep. Het was een erg leuk, gezellig en leerzaam uitstapje!

 


20 nov 2019 - Met Sprongen Vooruit, Rekenspellen
Vandaag hebben we voor het eerst een rekenspellencircuit in de klas gedaan. Dit schooljaar hebben we voor elke klas een "Met Sprongen Vooruit" rekenspellendoos mogen aanschaffen. We hebben al een paar spellen in de klas gedaan. Vandaag voor het eerst in een circuitvorm zelf aan de slag. We hadden vier groepjes in de klas. Spel 1; de sommenbal. De kinderen moesten de bal naar elkaar overgooien en dan sommen zeggen en natuurlijk antwoorden geven. Spel 2; tafelsommen. De kinderen moesten om de beurt een kaartje trekken en de tafelsommen aan elkaar vragen en oefenen. Wie haalt er de meeste kaartjes? Spel 3; straatje leggen. Hierbij moesten de kinderen om de beurt een kaartje trekken. Het zijn kaarten met getallen tussen de 130 en 260. Elk getrokken kaartje moest op de juist plaats in de straat komen te liggen. Steeds dus weer denken is het meer of minder dan... waar moet die precies tussen. Spel 4; dicht, dichter, dichtst. Bij dit spel moeten de kinderen werken met hondertallen, tientallen en eenheden. Hierbij mogen de kinderen steeds een kaartje (nummer) trekken en draaien. Zo moeten zij ervoor zorgen om zo dicht mogelijk bij het gewenste getal te komen.

De kinderen vonden het geweldig! Ze hebben gezellig, lief en vooral heel leerzaam samen zitten spelen (rekenen) een fantastisch geslaagd uurtje!

   


19 nov 2019 - De tafel tafel
Preview foto Wij hebben een tafel tafel in de klas. Oftewel een keersommen tafel. De kinderen hebben in tweetallen, bij verschillende voorwerpen, tafelsommen bedacht. Zo kwamen zij er al snel achter dat ze vaak verschillende sommen kunnen bedenken. De kinderen waren heel actief en sociaal (samen leren en doen) met een leuke rekenles bezig.

 

 

 

    


18 nov 2019 - Taart gebakken
Preview foto Onze lieve Lindsey heeft speciaal voor de klas een taart gebakken. Nu Sinterklaas weer in Nederland is geheel in het thema. Zo ontzettend lief van jou! De kinderen en de juf vonden het heerlijk! We hebben er met elkaar lekker van zitten smullen! Dan mag je jezelf toch een trotse en dankbare juf voelen! Dank je wel lieverd!

12 nov 2019 - Padel clinic
Preview foto Vandaag hebben de kinderen een leuke en leerzame Padel clinic gekregen. Door verschillende oefeningen hebben de kinderen kennis kunnen maken met deze leuke, nieuwe sport. Volgende week krijgen we nog een les!

 


30 okt 2019 - Kind van de dag
Preview foto Net als vorig schooljaar zijn wij vandaag weer begonnen met "Kind van de dag". Elke dag is er 1 kind uit de klas het kindje van de dag. Dit kind krijg wat extra de aandacht op een positieve manier. We houden dit kindje wat extra in de gaten om al zijn of haar positieve kanten en kenmerken goed te zien. Het kind van de dag blad hangt heel de dag in de klas. In het midden staat de naam van het kind. Zo weet iedereen altijd wie het kind is. Aan het einde van de dag schrijven we alle positieve kenmerken op, die we die dag hebben gezien of altijd zo zijn. Het doel hiervan is om alle kinderen in het "zonnetje" te zetten. Alle kinderen hebben immers positieve en goede kenmerken. Hoe leuk en fijn is dat om te horen van je klasgenootjes, je vriendjes en de juf. Het blad krijgen de kinderen mee naar huis, zodat zij het thuis ook nog kunnen lezen. 

17 okt 2019 - Gedicht maken en voorlezen voor de klas
Preview foto Het is altijd leuk om gedichten te maken. Vandaag was de taalopdracht een gedicht maken. De kinderen mochten zelf het onderwerp verzinnen. Natuurlijk moest het gedichtje wel rijmen. De kinderen hebben erg leuke en creatieve gedichten gemaakt. Wie het wilde en ook durfde mocht het gedichtje voorlezen voor de klas. Natuurlijk een spannend maar ook zo leuk moment. Wat heb ik genoten van de mooie, lieve en grappige gedichten.

 

  


07 okt 2019 - Bezoek van de bibliotheek
Preview foto Vandaag is er een medewerkster van de bibliotheek bij ons langsgekomen. Speciaal voor de kinderboekenweek heeft zij verteld over de boeken. Ze nam (geheel in het kinderboekenweek thema) de kinderen mee op reis. De kinderen moesten tussendoor vragen beantwoorden en hun fantasie gebruiken. Een leuk en leerzaam moment.

24 sep 2019 - De woordmuur
Preview foto Om de aangeboden "nieuwe" (thema)woorden goed te kunnen onthouden hebben wij weer een woordmuur. Zo kunnen de kinderen d.m.v. de plaatjes met de betekenissen de woorden beter onthouden. Verder zien zij vaak een verband tussen de woorden onderling. Op deze manier hopen wij de woordenschat van de kinderen uit te breiden en zorgen wij ervoor dat het d.m.v. de verbindingen beter blijft hangen in hun hoofd.

 

Naast de woordmuur gebruiken wij ook een woord van de dag. Hierop staan "nieuwe" dagelijkse woorden of "moeilijke" woorden die worden aangeboden bij de overige vakken zoals; aardrijkskunde en natuur.

 

Nieuwsbegrip

Wekelijks behandelen wij ook een tekst van begrijpend lezen. Deze tekst staat altijd geheel in het teken van het nieuws van de week. Over deze tekst hebben wij ook een woordplaat met de "nieuwe/ moeilijke" woorden. Deze plaat met woorden hangt ook op onze woordmuur, maar dan onder het stukje nieuwsbegrip.

 

Kortom de kinderen krijgen iedere week minimaal 20 "nieuwe/ moeilijke" woorden aangeboden. Op deze manier worden de woorden goed zichtbaar opgehangen in de klas en hopen wij dat het de woordenschat bij de kinderen vergroot.

 


20 sep 2019 - Uitstapje Circus Rotjeknor
Wat hadden wij een geweldig uitstapje. Op bezoek bij Circus Rotjeknor. Vandaag waren de kinderen van groep 5 even circus artiesten. Eerst kregen wij een leuke voorstelling te zien van de artiesten van Circus Rotjeknor. Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag. Balanceren op een koord, klimmen in een doek, jongleren met doekjes en ballen, fietsen op een éénwieler, hoepelen en lopen op een bal. Het was te gek om te doen. De kinderen hadden zo veel plezier en enthousiastme! We hebben genoten!

 

 


19 sep 2019 - Stagiaires
Welkom meester Joep en juf Arzu!

De komende periode hebben wij het geluk dat wij twee stagiaires hebben. 

Meester Joep

Op donderdag en vrijdag is meester Joep bij ons in de klas. Meester Joep doet de opleiding Onderwijsassistent en is een tweedejaars student. Hij zal heel het schooljaar gezellig blijven.

 

Juf Arzu

Op dinsdag is juf Arzu bij ons in de klas. Juf Arzu doet de opleiding PABO en is een tweedejaars student. Zij zal tot januari bij ons blijven.

 

Wij wensen Joep en Arzu veel plezier en een leerzame tijd toe!


18 sep 2019 - Buitenspelen is leuk en fijn!
Preview foto Ik stond vandaag als een trotse juf op het plein. De kinderen van groep 5,7 en 8 waren zo leuk en gezellig met elkaar aan het spelen. Samen in een kring; zingend, bewegend en met veel plezier hun zelf verzonnen spel aan het spelen.  Hoe simpel en leuk kan het zijn! Ik heb er van genoten en de kinderen maar even iets langer buiten laten spelen.

12 sep 2019 - De tafels
Preview foto Wij gaan weer aan de slag met de tafelsommen. Dit schooljaar krijgt ieder kind een eigen tafelkaart. Als zij een tafel volledig beheersen dan mogen zij een sticker plakken op hun eigen tafelkaart. Deze kaart moet dit schooljaar helemaal vol. Bij een volle tafelkaart krijgen de kinderen een mooi tafeldiploma. Dus oefenen maar!

08 sep 2019 - De deur van groep 5
Preview foto In onze klas...

”is iedereen anders,

maar passen we toch

heel goed bij elkaar.”

 

En zo is dat toevallig!!!

Iedereen is een puzzelstukje en alle stukjes bij elkaar zijn wij een prachtige, complete puzzel, genaamd groep 5!!!

 


04 sep 2019 - Wat ik dit jaar wil leren
Preview foto De kinderen hebben allemaal een eigen vlag gemaakt. Hierop hebben zij geschreven wat zij het komende schooljaar willen gaan leren (hun doel). Op de ene kant staat het doel met betrekken tot een schoolvak (rekenen, taal, lezen, spelling, Engels etc.) op de andere kant staat een doel hoe ze het willen gaan doen (goed luisteren, opletten, leren, oefenen, samenwerken etc.) Alle vlaggen hangen gezellig door de klas!

01 sep 2019 - Schooljaar 2019-2020 kan beginnen!
De klas is er al helemaal klaar voor!

Lieve kinderen van groep 5 jullie kunnen komen!

 

Jullie hebben dezelfde juf en zitten in hetzelfde lokaal

Maar jullie zijn nu groep 5, allemaal

We gaan er met elkaar weer een leuk, gezellig en leerzaam schooljaar van maken!


12 jul 2019 - Schaken
Preview foto Afgelopen jaar hebben de kinderen in groep 4 veel geleerd tijdens de schaaklessen. Inmiddels weten zij hoe alles werkt, wat de regels en de punten zijn. Tijdens de lessen hebben de kinderen veel schaakwedstrijden gespeeld. Hier konden de kinderen punten mee verdienen. De eerste, tweede en derde plek hebben een beker gekregen. De vierde, vijfde en zesde plek hebben een mooie medaille gekregen. Natuurlijk hebben alle kinderen het fantastisch gedaan. Volgend schooljaar schaken wij gezellig verder!

03 jul 2019 - Diploma zwemmen
Preview foto Jeeeh, vandaag hebben een paar kanjers afgezwommen. Super knap van jullie, toppers!!!

02 jul 2019 - Streetdance
Preview foto Dit keer een sportclinic Streetdance. Zo leuk, leerzaam en weer is een keer iets anders. De kinderen deden goed en sportief mee!

20 jun 2019 - Buitenspeelgoed
Preview foto Laat de zomer maar komen! Allemaal nieuw buitenspeelgoed voor groep 4! Buitenspelen; fijn, lekker bewegen, samen spelen, samen delen, leerzaam, gezond en zo gezellig!

14 jun 2019 - Schoolreis Drievliet
We begonnen de dag met een harde regenbui,... nee, het zal toch niet heel de dag,...

Gelukkig kwam letterlijk en figuurlijk na regen de zonneschijn. Het werd een fantastische dag met mooi, stralend en zelfs warm weer. De kinderen hebben zo erg genoten van een leuke en gezellige dag in Drievliet. Ik moet als trotse juf toch even zeggen hoe goed de kinderen het hebben gedaan en wat zijn ze stoer! Ze wilde overal in, niks was hen te gek of te veel. Ook super om te zien hoe de kinderen van groep 4, 7 en later ook een groepje van groep 5 fantastisch met elkaar om zijn gegaan. Er zat geen leeftijdsverschil in de weg, wij waren samen 1. Ze hebben elkaar geholpen, zijn met elkaar in attracties gegaan, samen snoepgoed delen en vooral veel gelachen met elkaar. Ik ben trots op al mijn kanjers!

    


27 mei 2019 - PolitieKids 010
Wat een onvergetelijke, leuke en leerzame dag hadden wij vandaag! Vandaag deden wij mee aan het project PolitieKids. De kinderen kregen op school eerst een uitleg over veiligheid en hoe schoon of vies de wijk is. Samen met onze wijkagent en haar 2 collega's, 2 mensen van de handhaving, 3 mensen van City Stewards en een paar ouders gingen wij naar buiten, de wijk in. De kinderen keken naar de veiligheid en hoe schoon of vies de wijk is. Zij mochten alles doorgeven wat zij zagen en weten over de wijk. De politie en de handhaving is ook gelijk veel te weten gekomen. Zo kunnen zij deze punten ook weer gaan oplossen, hoe mooi is dat. Terug op school gingen wij met elkaar de omgeving rond om de school opruimen. De kinderen hebben alles van de straat opgeruimd en netjes in vuilniszakken gedaan. Dit vonden zij super leuk om te doen en ijverig dat ze waren! Na het harde werken kregen wij ook nog eens een heerlijke lunch. Wat hebben ze zitten smullen. Het was een dag om niet snel te vergeten. Zo leuk en leerzaam om met al deze mensen samen te werken!

   


24 mei 2019 - Schaken
Op vrijdag krijgen de kinderen altijd schaakles. Dit schooljaar hebben de kinderen veel geleerd. Schaakmeester Frank en juf Angela zijn erg trots op de kinderen. Wat doen jullie het goed en wat kunnen jullie al goed zelfstandig en eerlijk het spel spelen.

 


23 mei 2019 - De tafels
Preview foto De afgelopen en aankomende weken zijn wij veel bezig met het leren en automatiseren van de tafels. De kinderen hebben de tafels van 1,2,3,4,5,6 en 10 geleerd. Nu gaan wij ervoor zorgen dat we al deze lastige sommen goed gaan onthouden. Dit doen we door ze vaak te herhalen. Oefenen jullie thuis ook mee?

16 mei 2019 - Robotica les
Wauw!!!

Wij gingen aan de slag met kleine robotjes, hoe gaaf is dat!

Eerst moesten de kinderen een parcours tekenen op papier. Daarna mochten zij een klein robotje over hun eigen parcours laten rijden. De kinderen zaten te genieten, een glimlach van oor tot oor. “Wauw, hij kan echt rijden!” Hoe leuk om te zien en om te doen. Heel iets anders dan in de boeken zitten, zo gaaf, zo nieuw en vooral zo leerzaam. De kinderen hebben geluk want er komen nog 3 lessen!

 


15 mei 2019 - Actieve rekenles met hulp van groep 7
Een actieve, leuke en leerzame rekenles. Vandaag gingen we weer eens in tweetallen aan de slag. Samen leren met kleine klokjes en samen “boodschappen” doen en sommen maken. Hoe leuk, gezellig en leerzaam om dit samen te doen. Vandaag waren er drie gezellige jongens van groep 7 bij. Zij liepen rond in de klas, keken of alles goed ging en kwamen helpen waar nodig was. Wat een goede hulpmeesters en wat leuk om dit samen te doen.

Wij leren samen!

   


18 apr 2019 - Paasactiviteiten en Paaslunch
Wat hadden wij een leuke ochtend! Eerst gingen de kinderen van de groepen 4 t/m 8 Paasactiviteiten doen. De kinderen van jong en oud zaten door elkaar gemengd in groepen. Fijn om te zien hoe leuk en gezellig de kinderen elkaar helpen en plezier hebben met elkaar, ondanks het leeftijdsverschil, zo mooi! De resultaten zijn erg mooi geworden. Daarna gingen de kinderen in hun eigen groep lekker Paaslunchen. Ze hebben er van genoten en heerlijk zitten smullen!

 


16 apr 2019 - Uitstapje naar De Educatieve tuin
Wat hadden wij vandaag een super leuk en leerzaam uitje. De kinderen gingen vandaag naar de educatieve tuin “De Enk”. Daar kregen zij de les “In en uit de sloot”. Eerst kregen de kinderen een uitleg, daarna mochten zij in groepjes met een vangnet kleine diertjes uit de sloot gaan vissen. Dit was zo ontzettend leuk en spannend. Tot slot gingen ze de dieren in bakken ontdekken en onderzoeken. We hebben zo genoten van deze leerzame dag! Hulpouders, bedankt voor het meegaan!

 


12 apr 2019 - Oranje feestje
Ons oranje feestje in de klas. Vanmiddag hebben wij nog een beetje “De Koningsspelen” gevierd. De kinderen zagen er mooi uit in hun Nederlandse; rood, wit, blauw en oranje kleuren. Fijn spelen, dansen en zingen met het Koningsspelen lied “Pasapas” en nog even een rekenbingo. Jeeh, alle kinderen hadden een (snoep)prijsje.


09 apr 2019 - Lekker en gezond
Preview foto Elke week krijgen wij op school vers fruit aangeleverd. Hierdoor krijgen de kinderen elke woensdag, donderdag en vrijdag een lekker en gezond tussendoortje, jammie!

Eetsmakelijk!

 


01 apr 2019 - Lezen bij Bowie de voorleeshond
Vandaag gingen de kinderen van groep 4 hond Bowie voorlezen. Bowie zat of lag lekker te luisteren naar de verhalen van de kinderen. 


29 mrt 2019 - Buitenspelen
Jeeeh, eindelijk mooi weer! Vrijdagmiddag en 17 graden, dan kunnen wij maar één ding doen, BUITENSPELEN!!! Even lekker een half uurtje aan het einde van de week extra naar buiten. Samen spelen, samen delen en genieten. Buitenspelen is zo gezond!

  


26 mrt 2019 - Paaseieren knutselen
Wat was dit een ingewikkelde, moeilijke, vieze maar leuke opdracht. De kinderen moesten kliederen met draad en lijm. De draden moesten zij over een ballon heen plakken. De eerste laag was best ingewikkeld, glibberig en verschoof alle kanten op. Laag na laag ging het steeds beter. Een weekend goed drogen, de ballon eruit peuteren en tadaaaa!!! Wij hebben super mooie paaseieren in de klas!

 

 


16 mrt 2019 - Erasmiaans Schaakfestijn
6 kinderen uit groep 4 hebben vandaag meegedaan aan het Schaakfestijn op het Erasmiaans Gymnasium. Elke vrijdag oefenen de kinderen schaken in de klas. Na een half jaar schaken was het nu de dag met "echte" wedstrijden. De kinderen hebben het super goed gedaan. 3 kinderen hebben zelfs de 4e plaats weten te halen. Wat ben ik waanzinnig trots op al mijn schaakkanjers!

  


09 mrt 2019 - De Skyline van Rotterdam met "vreemde" luchten
Vanuit ons lokaal hebben wij een mooi uitzicht op de lucht. Zo hebben wij al meerdere momenten gehad waarbij de kinderen iets zagen. Sneeuw, onweer, regen, zon, licht, donker, bewolkt, de regenboog en zelfs de lucht in super mooie maar "vreemde" kleuren. Zo zagen we een keer dat de lucht paars en roze was. Super mooi, maar hoe kan dit nou eigenlijk allemaal?

Tijdens een natuurles hebben we het gehad over de aarde (mooie wereldbollen gemaakt) en over de zon (dag en nacht, maar ook de seizoenen en het warme en koude weer).

Vandaag gingen we verder. De kinderen hebben "vreemde" mooie, gekleurde luchten geverfd. Gelijk de technieken van waterverf geleerd en lekker met je creativiteit en fantasie bezig zijn.

Daarna hebben wij het gehad over de stad waar wij wonen, Rotterdam. We hebben een woordweb gemaakt met "de belangrijke/ bekende" gebouwen van Rotterdam. De Euromast, De Erasmusbrug, Het Feyenoord stadion, hoge gebouwen, kerk, moskee etc., maar ook de Maas en de schepen zijn erg belangrijk in Rotterdam. De kinderen hebben vervolgens de skyline van Rotterdam gemaakt op hun eigen "vreemde" lucht.

Kijk eens wat een prachtig resultaat! Ik ben hier zo ontzettend trots op!

 


21 feb 2019 - Carnaval
Preview foto Wat een geweldig feest!

Vandaag hebben wij op school Carnaval gevierd.

De juffen waren er helemaal klaar voor. Maar wow!!! Toen kwamen de kinderen. Wat zagen zij er stuk voor stuk prachtig uit.

De groepen 4,5,6 en 7 hebben het feest samen gevierd. We hadden de kinderen gemixed in 3 grote groepen met daarin dus kinderen van alle leeftijden; jong en oud, groot en klein. Hoe mooi om samen elkaar te helpen en plezier te hebben bij alle spelletjes.

We hadden stoelendans, limbo dansen, ballondansen, stopdans en een wedstrijdje snoep eten. Natuurlijk alles met muziek en een grote lach!

Tussendoor een lekker bekertje siroop, wat popcorn en fruit.

De kinderen blij, de juffen blij, wat een feest!


22 jan 2019 - Sneeuwpret
Preview foto "Juf, kijk!!! Het is aan het sneeuwen"

Vandaag was het eindelijk zover. In de ochtend vielen er kleine sneeuwvlokjes naar beneden, maar gelukkig bleven ze wel liggen. Een uurtje later waren de vlokken al groot en zagen de kinderen alles steeds witter worden.

Hoevaak blijft het sneeuw nou liggen? Dus hup, we laten ons taalwerk even liggen en gaan snel van de sneeuw genieten. Samen spelen en pret maken met de sneeuw. In de middag nog even hard gewerkt en ook toen nog even een sneeuwballen gevecht kunnen houden en een mooie sneeuwpop kunnen maken.
Wat een plezier!


19 dec 2018 - Kerstdiner
Jammie!!!

Wat hebben wij vanavond genoten van een heerlijk en gezellig kerstdiner. De ouders en kinderen hebben veel lekkere gerechten en hapjes gemaakt. Wat hebben wij er van zitten smullen, jammie! Bedankt voor al het lekkers!

Ik wil ook nog even zeggen dat de kinderen er vanavond allemaal heel mooi, lief, schattig en netjes uit zagen. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens de modeshow. Wat een knappe prinsjes en prinsesjes heb ik in de klas!

  


09 okt 2018 - Boksclinic
Vandaag een extra gymles voor de kinderen, boksen!

De kinderen gingen al heel enthousiast naar de gymzaal toe, boksen mag natuurlijk niet elke dag. De les begon met een warming-up. Rondjes rennen, huppelen en springen. Daarna kregen de kinderen een uitleg over hoe zij een "slag" beweging moesten maken. Ja hoor, toen gingen de handschoenen aan. De lieve schattige kleine handjes werden groot en zwaar. Daar gingen de kinderen; tik hoog, tik laag, tik links, tik rechts en sneller. De kinderen en de juf hebben erg van deze boksles genoten. Veel geleerd, veel gesport en veel enthousiastme.

  


27 sep 2018 - Doelendeur
Preview foto Natuurlijk werken wij ook in groep 4 aan onze doelen. Wij hebben daarom een doelendeur. De kinderen en ouders kunnen zo zien waar wij op dat moment mee bezig zijn. Er hangen doelen voor rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen.

 

Ik zie het altijd heel positief! Groep 4 is daarom net een raket. Wij beginnen onderaan en schieten "omhoog".
-Ik ben het aan het leren... (ik leer iets nieuws)

-Ik oefen nog... (ik doe goed mijn best en ben hard aan het oefenen)

-Ik ben er bijna... (de opdrachten gaan al makkelijker, sneller en beter)

-Ik kan het!!!

 

Hoelang je er ook over doet, doe je best en je komt er vanzelf! :)

 

Liefs juf Angela